Wat wij doen 2020-02-28T16:30:37+00:00

Wat wij doen

Vaccinaties

Ons advies is om uw huisdier regelmatig te vaccineren. Niet alleen om uw huisdier te beschermen tegen ziektes, maar ook omdat we uw huisdier tijdens de vaccinatie afspraak grondig onderzoeken. Tijdens het onderzoek kunnen we vroegtijdige ziektes en problemen opsporen en vaak ook al een behandeling instellen. Dit draagt zeker bij aan een gezonde toekomst. Naast de vaccinatie adviseren we uw huisdier ook regelmatig te ontwormen en  te ontvlooien.

Chirurgie

Dagelijks opereren we de meest uiteenlopende aandoeningen. Het merendeel betreft patiënten die komen voor sterilisatie, castratie of voor het verwijderen van bultjes en gezwellen. Maar ook operaties aan het maag-darmkanaal, het bewegingsapparaat, ogen en oren staan regelmatig op het programma. Ook beschikken we over een tandheelkundige unit om uitgebreide gebitsbehandelingen te kunnen uitvoeren. We beschikken over een volledig uitgeruste operatiekamer. We maken gebruik van de meest veilig narcose middelen en beschikken over uitgebreide bewakingsapparatuur, zoals ECG (hartfilm) en Pulsoxymetrie (meet zuurstofgehalte in het bloed). Deze middelen worden gebruikt om de risico’s voor de patiënt tijdens de operatie tot een minimum te beperken. Ook in de recovery (uitslaap periode) wordt uw huisdier goed in de gaten gehouden met bewakingsapparatuur.

Laboratorium

We beschikken over een goed uitgerust laboratorium waar we uitgebreide bloedanalyses, urine en ontlasting onderzoeken kunnen uitvoeren. Mochten er onderzoeken nodig zijn die niet door ons zelf gedaan kunnen worden dan zullen wij gebruik maken van de diensten bij Vet Med en de Faculteit diergeneeskunde waar wij mee samen werken. Vaak hebben we binnen 24 uur al een uitslag.

Echo

We beschikken over echo apparatuur waarmee we eerste lijns echo’s kunnen maken. Bij uitgebreider echografisch onderzoek werken we samen met radioloog Hans Garretsen. Regelmatig zal hij op de praktijk aanwezig zijn om echo’s te maken en te beoordelen. Onze assistentes kunnen u vertellen wanneer Hans Garretsen op de praktijk aanwezig is.

Röntgen

We beschikken over digitale röntgen apparatuur. Hiermee kunnen we snel en veilig röntgenfoto’s maken.

Laparoscopische sterilisatie

Regelmatig zal chirurg Klaas Vos op de praktijk aanwezig zijn om voor ons laparoscopisch te steriliseren. Al jaren opereert Klaas Vos door middel van laparoscopie en is dus een echte expert op dit gebied. Onze assistentes kunnen u vertellen wanneer Klaas Vos op de praktijk aanwezig is.

Seniorencheck

Honden en katten die ouder worden (>8 jaar) kunnen soms al iets onder de leden hebben zonder dat de eigenaar dit aan zijn huisdier merkt. Daarom bieden wij voor zowel de hond als de kat een seniorencheck aan. Hierbij wordt uw huisdier uitgebreid nagekeken, we meten de bloeddruk, doen bloedonderzoek en urine onderzoek. Onze assistentes kunnen u veel meer vertellen over de seniorencheck.

X